Tervetuloa Raudanmaalle!

Raudanmaa sijaitsee Kangasalla, Pirkanmaalla. Tämä sivusto palvelee alueen tiedotuskanavana.

(802 kommenttia)

Kautialan koulun vaikutuspiiriin on toivottu kyläkaavaa jo jonkin aikaa. Kangasalla kunnan puolesta kyläkaava on toteutettu Pakkalan kylässä Sahalahdella, muualla kaavojen valmistelu on antanut odottaa itseään. Erityisen tärkeää kyläkaava olisi saada alueille, joiden kyläkoulujen tulevaisuus on harkinnan alla. Tällä hetkellä kyläkaava-asia on siis ajankohtainen Kautialan lisäksi Lahdenkulmassa ja Raikussa.

Johtuen kyläkoulujen akuutista tilanteesta ja siitä että kunnan puolesta kaavoituspanoksia ei todennäköisesti tule kylille riittämään, alueiden kyläyhdistykset ovat päättäneet aloittaa omilla aluellaan kyläkaavojen edistämisen. Käytännössä tämä tarkoittaa maanomistajien kontaktoimista potentiaalisten tontinpaikkojen kartoittamiseksi ja alustavan kaavakarttaluonnoksen aikaansaamiseksi. Kaavoituksen toteuttamiseksi haetaan tukirahaa, ja kyläkoulujen kannattavuudesta tehdään laskelmat uuden tilanteen pohjalta.

Aikataulu on kiireellinen, summittainen arvio kaavoituspotentiaalista pitäisi saattaa kunnan tietoon jo tammikuun aikana. Raudanmaan Kyläyhdistys tulee järjestämään kaavaan liittyvän keskustelutilaisuuden Kautialan koululle heti tammikuun alkupäivinä, tarkka ajankohta tiedotetaan tällä sivulla.

Mukavaa Joulunaikaa kaikille!

Kommentit

Kirjoitusta ei vielä ole kommentoitu

Uusi kommentti

required

required (not published)

optional